Els Salesians de Sarrià han guanyat 191 metres quadrats de superfície verda, formada per plantes aromàtiques i un mur vertical. Les obres per habilitar l’espai han costat 45.000 euros.

La primera de les 10 cobertes verdes

La proposta del centre educatiu va ser una de les 10 guanyadores, una per districte, en un concurs impulsat per l’Ajuntament. Un projecte que té com a objectiu augmentar el nombre de terrats verds a la ciutat. La coberta dels Salesians ha estat la primera en acabar-se. La resta estan en procés de construcció i es preveu que s’acabin al llarg del 2019. D’aquesta manera Barcelona guanyarà més de 4.000 metres quadrats de verd. 

Un espai verd i també educatiu

Al marge de diverses plantes aromàtiques, el projecte també disposa d’un hotel d’insectes per ajudar-los a pol·linitzar. A més, des del centre educatiu han volgut aprofitar la coberta perquè no només sigui un espai verd per relaxar-s’hi i millorar la qualitat de l’aire, sinó que també pugui ser un taller des d’on els alumnes aprenguin a instal·lar i fer funcionar plaques solars i un aerogenerador, l’energia dels quals ja es fa servir per il·luminar diversos espais del centre.