Quins són els colors de la llum? Per què veiem els colors dels objectes? Què és l’ombra? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals han intentat trobar resposta els alumnes de l’Escola les Corts durant el taller “La llum i els colors”. “Volem explicar els fenomens científics a partir d’unes petites demostracions i fent tallers”, explica Eduard Divins, el dinamitzador del taller.

Durant el taller s’ha explicat als alumnes alguns dels principis bàsics de la llum i els seus colors i ho han pogut experimentar combinant feixos de llum de diferents colors. Per posar en pràctica el que els han explicat també han reproduït l’invent que va donar origen a la càmera fotogràfica: la càmera fosca.

Un invent essencial per a la fotografia

La càmera fosca és un instrument òptic que permet obtenir una imatge projectada en una superfície plana. Això sí, la imatge es veu invertida. Aquest va ser el primer pas en el desenvolupament de les càmeres fotogràfiques. En el taller, aquest instrument l’han construït amb cartolina i paper vegetal. Quan l’han tingut a punt han pogut comprovar com es veu.

Setmana de la Ciència a les Corts

Aquest taller és una de les activitats que s’han organitzat al districte de les Corts amb motiu de la Setmana de la Ciència. Des del cap de setmana passat i fins diumenge que ve els diferents equipaments del districte han organitzat xerrades, taules rodones, tallers i fins i tot concerts que giren a l’entorn de la divulgació científica.