El riu Llobregat s’ha tornat a desbordar aquest dijous a la tarda, per segona vegada en un mes, i frega ja els 1000 m3/s per segon de cabal. En concret, ha arribat als 958. Això suposa multiplicar per més de 100 el volum d’aigua que habitualment baixa per aquest riu, que és de 9 m3/s. Segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, no s’assolien xifres com la d’aquest dijous, com a mínim, des d’abans de l’any 2000.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Incidències al metro de Barcelona, en temps real” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/incidencies-metro-barcelona-pluja/|||” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Nova tongada de pluja intensa a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/general/afectacions-pluja-metro-transit-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El volum d’aigua ha començat a pujar des de primera hora del matí però no ha estat fins a la una del migdia quan s’ha disparat. Pel que fa al nivell, se situa prop dels quatre metres d’alçada i ja ha inundat les zones de matolls de la llera del riu. Des de l’Agència Catalana de l’Aigua recomanen evitar acostar-se al Llobregat, perquè la situació pot generar perill. Tot i que aquest tipus de riuades s’acostumen a donar cada un o dos anys, aquesta és la tercera vegada aquest any que se sobrepassen els 600 m3/s.

Segons l’Agència Catalana de l’Aigua, l’acumulació d’aigua és conseqüència directa de l’episodi de pluges, ja que no s’estan deixant anar grans quantitats d’aigua dels embassaments que hi ha al llarg del recorregut del Llobregat ni dels seus afluents. Tot i això, les conques d’aigua estan a nivells alts: a les 4 de la tarda el pantà de la Baells es trobava al 93 % de capacitat, la Llosa del Cavall, al 99 % i Sant Ponç, al 97 %.