La previsió del temps per a aquest diumenge seguirà marcada per un temps molt tranquil. Ens hem llevat amb un cel radiant, però l’arribada d’un tel de núvols prims deixarà ràpidament el cel enteranyinat. Migdia dolç i primaveral.

  • 6 h: cel esplèndid.
  • 9 h: arribada de núvols prims.
  • 12 h: cel enterbolit.
  • 15 h: màximes una mica per sota dels 20 ºC.
  • 18 h: tarda asserenada amb un sol mig apaivagat.
  • 21 h: vespre sense fred.

Més sol al matí que no pas a la tarda

Diumenge ha despertat amb un cel ben nítid i un sol ben enlluernador. Tot i això, acompanyat d’un ambient una mica més fresc; tal com estava previst les temperatures mínimes han quedat un parell de graus o tres més baixes respecte a ahir. La poca presència de núvols al cel ha afavorit que el mercuri tirés més avall.

A mesura que ens apropem al migdia, l’acostament d’intervals de núvols alts i prims serà més evident. Cel cada vegada més blanquinós. Els barris de la part alta de la ciutat seran els primers en veure el cel més entelat. En tot cas, no esperem pluja. Temperatures màximes amb pocs canvis o una mica més curtes, però la sensació seguirà sent primaveral, a tocar dels 20 ºC o, sensiblement, per sota.

Boires matinals a l’interior

Si ens fixem en la resta del territori català, esperem una segona part del cap de setmana amb poques novetats. Matí de diumenge amb intervals de núvols baixos i bancs de boira repartits per l’altiplà central. A la resta del país, primera part del dia majoritàriament assolellada.

De cara al migdia, més núvols prims que decoraran el cel amb màximes que quedaran una mica més frenades respecte a dissabte en molts indrets de la costa i prelitoral, també del pla de Lleida. En canvi, màximes que pujaran de manera important, entre 5 i 8 graus, al Pirineu i Prepirineu lleidatà. Migdia confortable, però amb el mercuri menys disparat.

S’ensumen canvis, però encara estan molt lluny

Pel que fa a l’avanç de previsió, esperem que la temperatura reculi de manera progressiva, però molt a poc a poc, entre dilluns i dimecres de la setmana entrant. Migdies de 18 ºC, seran suaus, però no tant com les últimes jornades. De cara a mitjans de setmana, serà probable la formació de núvols costaners arran de mar.

I si mirem una mica més enllà, tot i que encara queda un món i hi ha molta incertesa, tot fa pensar que divendres vinent podria arribar un canvi de temps. Tot això acompanyat d’una baixada més important del termòmetre, ambient més hivernal i algunes pluges.

La previsió del temps a Barcelona, permanentment actualitzada