El ramat del David Barrero i el David Barris, els dos socis de DB ramaders, dorm al ras en un espai que li ha cedit el Consorci del Parc de Collserola a Can Coll. Són 300 ovelles i hi fan nit des del setembre perquè no poden accedir al cobert que van guanyar per concurs públic. El pastor que l’ocupava fins ara, i que va perdre el concurs, s’hi ha atrinxerat i no el vol desallotjar. El ramader ha presentat un recurs i diu que no marxarà fins que es resolgui.

Han mort set ovelles des del setembre

Mentre no marxi, les ovelles han de dormir a la intempèrie i “no estan en condicions òptimes”, explica David Barrero. Això ha provocat, en mig any, la mort de set ovelles nascudes recentment, ja que quan plou, la zona s’enfanga i és més fàcil que puguin agafar infeccions. Al cobert que van guanyar per concurs públic, en canvi, els animals estarien protegits i podrien gaudir de millors instal·lacions.

Els dos ramaders estan agraïts de la solució provisional que els ha ofert el consorci, però demanen que es resolgui la situació el més aviat possible. “Els animals podrien estar molt millor perquè jo he licitat per això i he guanyat”, diu Barrero. El concurs, a més de l’ús de l’espai, preveia que els ramaders havien de fer una tasca de prevenció d’incendis amb la pastura dels animals a la zona de Nou Barris i Montcada i Reixac, on es troba el cobert. Ara lamenten que estan massa lluny per poder-ho fer. Per tot plegat, demanen que es resolgui tan aviat com sigui possible.