L’arbrat de Barcelona es podrà regar amb aigua freàtica no potable quan s’entri en la fase d’emergència per sequera. El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat aquest dimarts que el govern de la Generalitat ha modificat el decret de restriccions de manera que tots els municipis afectats podran mantenir aquest reg, tal com havia demanat l’Ajuntament de Barcelona. “Seria molt pitjor la mort de tots aquests arbres que restringir el reg”, ha assegurat.

En el cas d’arribar a la fase 3 d’emergència per sequera, però, el reg amb aigua no potable només es permetrà per a la supervivència d’arbres de caràcter singular o monumental.

250 operaris faran un reg de supervivència a mà

L’Ajuntament ja treballava amb la previsió que el govern els donaria aquesta autorització per la bona sintonia que hi havia en les converses que havien mantingut. De fet, fa uns dies el consistori va presentar un pla de contingència on anunciava un reg selectiu amb aigua freàtica per “salvar” el màxim de verd de la ciutat.

El pla incorpora 250 operaris que treballaran en tres torns de matí, tarda i nit. Aquests equips es dedicaran a regar a mà i amb aigua freàtica alguns dels espais verds que fins ara es regaven amb aigua potable, que representen el 80 % del total.