La Generalitat de Catalunya ha informat aquest dimarts els gimnasos i els clubs esportius de les modificacions que es faran al decret de sequera i que afectaran les seves instal·lacions un cop s’entri en la fase d’emergència, prevista per a aquest mes gener si res no canvia. Segons ha pogut saber betevé, es modificarà el decret aprovat perquè l’impacte de les restriccions sigui progressiu i no afecti tant els clubs.

Tal com ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua als clubs esportius aquest dilluns, hi ha tres escenaris diferents segons el nivell d’emergència que et detallem a continuació:

Fase d’emergència 1: restriccions

Es permet reomplir les piscines cobertes i descobertes que estiguin incloses en el cens d’equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya. A canvi, s’haurà de reduir la despesa d’aigua dins les instal·lacions esportives. També es podrà fer servir l’aigua regenerada i de pou que no competeixi amb l’abastament per regar les zones esportives, com ara la gespa dels camps de futbol. En aquest cas també es demana compensar-ho amb la reducció del consum d’aigua dins l’equipament.

Fase d’emergència 2: dutxes de piscines tancades

Aquesta fase afecta, sobretot, els equipaments amb piscina i zones de reg esportiu inclosos al cens de la Generalitat. Aquests podran continuar reomplint piscines i regant les zones esportives, però hauran de tancar el servei de dutxes.

Fase d’emergència 3: afectació en gimnasos

En la fase d’emergència 3 ja no es podrà reomplir cap piscina ni regar cap camp i s’ampliaran les restriccions a tots els equipaments esportius i gimnasos. És en aquest punt quan totes les instal·lacions hauran de tancar el servei de dutxes als vestidors.