La barreja tan difícil d’humitat i fred ha donat lloc a un petit episodi de neu aquest dimarts. Els primers flocs de neu a Barcelona han caigut de matinada, però al migdia ha tornat a nevar a Collserola en una nevada que no ha passat de ser purament testimonial.

Neu a partir de la ronda de Dalt

Tot i que la frontera meteorològica no és mai exacte, podríem definir que, més o menys, a partir de la ronda de Dalt és on s’ha vist nevar. Ja de matinada, però també al migdia, quan la nevada ha estat més vistosa amb llum diürna.

En David, del barri de les Roquetes, ha estat un dels primers testimonis que permet veure clarament flocs de neu a Barcelona, tot i que se n’han vist més avall i, de fet, hi ha alguna observació de neu barrejada amb aigua per exemple des de la Teixonera o fins i tot de Sant Andreu (la Maquinista), on el Francesc compartia un vídeo en què es poden distingir també alguns flocs de neu.

A partir de la ronda de Dalt, tot neu. Cap gran nevada, simplement testimonial, com ho corrobora el fet que a l’Observatori Fabra només una finíssima capa de neu s’ha acumulat en algunes plantes i testos.

Nevada més vistosa al Rectoret i les Planes

Una mica més lluny de la influència de la gran Barcelona, els barris de muntanya de la ciutat situats passats Vallvidrera són els llocs on la nevada ha estat una mica més vistosa. I tot i això, simplement testimonial.

Així, el Rectoret, les Planes i el baixador de Vallvidrera són els llocs on la neu ha intentat agafar tímidament.

neu Observatori Fabra
foto: Alfons Puertas

El cim del Tibidabo també ha estat un altre dels punts neuràlgics del migdia, amb una nevada vistosa que a fet que molts curiosos i amants de la meteorologia s’hi desplacessin cap al sostre de Barcelona.

La nevada ja és història. No ha fet mal, ens ha permès gaudir-la de dia i no ha fallat pel que fa al pronòstic. Tant de bo la pluja no trigui en arribar, aquesta sí, molt necessària.