Continua l’episodi de fred intens i, aquest dimarts, ha arribat una massa d’aire més humida acompanyada de núvols abundants i precipitació. La neu ha fet acte de presència per sobre de tan sols els 200 m d’altitud, sobretot als barris de muntanya i al Tibidabo durant el matí i el migdia.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté vigent un avís de grau 1/6 per al Barcelonès i per a bona part de les comarques de les meitats est i sud del país per acumulacions de neu que poden superar els 2 cm per sobre dels 400 m. També hi ha en prealerta el pla Neucat per la possibilitat de neu a cotes baixes.

Últimes notícies de neu a Barcelona

14:37
   

Fins aquí el minut a minut de la nevada a la part alta de Barcelona d’aquest dimarts 24 de gener.

14:16
   

La temperatura mitjana al migdia, per sota dels 5 ºC a gran part de Catalunya

El Meteocat destaca la temperatura gèlida que es registra a bona part de Catalunya aquest dimarts. La temperatura mitjana al migdia se situa per sota dels 5 ºC, excepte a algun punt del litoral i les Terres de l’Ebre.

13:54
   

Les precipitacions es desplacen cap al sud-oest de Catalunya

Les precipitacions avancen cap al sud-oest. Es veu nevar fins i tot a cotes entorn de la Catalunya Central. Segons el Meteocat, la neu està agafant localment per sota dels 300 metres en aquests indrets.

13:39
   

Amants de la meteorologia i curiosos s’han reunit al Tibidabo

La nevada d’aquest migdia a la part alta de la ciutat ha aplegat curiosos i amants de la meteorologia que s’han apropat fins al Tibidabo per veure un fenomen poc habitual a Barcelona. Els ciutadans han anat a fer fotos.

13:20
   

Els flocs de neu també acompanyen Vallvidrera

La neu també cau al barri de Vallvidrera. Alguns veïns han compartit per xarxes imatges de la neu caient en aquesta zona de la part alta de Barcelona.

13:08
   

Neu al Rectoret

El Casal de Barri Can Rectoret ha difós per Twitter un vídeo en què es veuen els flocs de neu caient davant del centre amb intensitat.

 

12:41
   

Molts curiosos s’acosten al Tibidabo per veure com neva

Alguns ciutadans s’han acostat fins al Tibidabo per veure nevar a la part alta de Barcelona. La neu ha començat a caure amb més ganes a partir de les 12 h.

12:23
   

Puja la cota de neu fins als 500-600 metres

La cota de neu està pujant ràpidament a la franja litoral est, cap als 500-600m. A l’interior encara es veu nevar als 100-200m.

12:10
   

Tornen els flocs de neu al Tibidabo, ara amb més intensitat

Els flocs de neu ja tornen a fer acte de presència al Tibidabo. Ara neva amb més intensitat.

neu tibidabo

11:58
   

L’episodi de neu a cotes baixes serà història aquest dimecres

Dimecres, l’episodi de neu a cotes baixes ja serà història i dominaran les estones de sol o ressol. El vent de gregal bufarà moderat i la temperatura es recuperarà de manera transitòria. Farà fred, però menys. A partir de dijous, una altra glopada d’aire fred farà recular el termòmetre fins a registres semblants als dels darrers dies. Amb tot, hi haurà més núvols i caldrà seguir de ben a prop si es confirma la possibilitat d’alguna precipitació.

11:32
   

Els treballadors del Tibidabo es mantenen a les oficines perquè no hi ha risc de nevada important

Els treballadors del Tibidabo són a les oficines del parc, encara que les atraccions estan tancades. Segons han explicat des del parc a betevé, si la nevada s’intensifiqués i fos molt important s’evacuaria als treballadors, com marca el protocol, tot i que la previsió del temps no ho indica així.

 

11:10
   

Neva de forma tímida al Tibidabo

Neva tímidament ara al Parc d’Atraccions del Tibidabo. A la imatge gairebé no es perceben els flocs de neu.

Tibidabo parc d'atraccions

10:35
   

Neu a les atraccions del Tibidabo

EL Parc d’Atraccions del Tibidabo s’ha llevat amb les atraccions cobertes d’una lleugera capa de neu. El parc ha fet una piulada amb un vídeo en què es veuen els flocs que han agafat a les atraccions.
https://twitter.com/parctibidabo/status/1617813544153788416

10:15
   

Poc rastre de neu ara al Tibidabo

A tocar del Tibidabo no queda gaire neu al terra perquè s’ha anat fonent en les últimes hores. S’espera que es pugui tornar a enfarinar des del migdia i fins a primera hora de la tarda.

10:09
   

114 contenidors de sal a Barcelona

A Barcelona hi ha 114 contenidors dels quals 86 estan ubicats al districte de Sarrià – Sant Gervasi, sobretot als barris de muntanya. El Meteocat preveu per aquest dimarts una cota de neu entre els 200 i els 400 metres.

contenidor sal

09:50
   

Tiren sal a les zones altes de Barcelona

Brigades de l’Ajuntament han tirat aquest matí sal a les zones altes de Barcelona pel risc de gelades per la baixa temperatura.

09:43
   

Màquines llevaneu i sal a punt per escampar a les rondes de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té activat el dispositiu propi per enviar dues màquines llevaneu i de sal a les rondes de Barcelona per la baixada de temperatura i el risc de neu a cotes baixes.

màquina-llevaneu

09:31
   

Neu amb 3-4 ºC de temperatura a Barcelona

Fred intens de bon matí a Barcelona. S’ha vist nevar amb 3-4ºC de temperatura. La humitat ha estat relativament baixa i el punt de rosada s’ha mantingut per sota dels 0 ºC.

09:10
   

L’Observatori Fabra de Barcelona, amb una catifa fina de neu

El Meteocat informa que cauen flocs de neu a cotes d’uns 100 metres de forma esporàdica. De moment hi ha enfarinades exclusivament a zones més elevades del litoral i prelitoral.
Per exemple, així està l’Observatori Fabra de Barcelona, a uns 400 metres.

Observatori Fabra neu

09:02
   

Neva de forma aïllada i feble a una cota d’entre 100 i 300 metres

Des de primera hora del matí neva de manera aïllada i feble, amb una cota de neu entre els 100 i els 300 metres, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Protecció Civil manté activada la fase de prealerta del pla d’emergències Neucat per la possibilitat que hi hagi nevades a partir de 200 metres a diferents punts del país. A la tarda la cota pujarà fins als 800 metres, tret de la zona de Ponent i del terç sud de Catalunya.

08:48
   

Neu a Collserola i la ciutat al fons

Més imatges de la serra de Collserola enfarinada just durant la sortida del sol. Entre mig matí i primera hora de la tarda és quan hi hauria més possibilitat de veure neu a cotes baixes.

Collserola neu barcelona
Foto: Àlex Santcliment (@alexsnclmnt)

08:28
   

Neu al Parc del Tibidabo

La neu ha deixat una catifa blanca al Parc d’Atraccions del Tibidabo. Una imatge bucòlica d’Àlex Sancliment amb la neu i la nòria de fons.

Foto; Àlex Santcliment (@alexsnclmnt)

08:13
   

Protecció Civil demana precaució als conductors

La subdirectora operativa de Protecció Civil, Imma Solé, ha explicat aquest matí que el pla Neucat està en prealerta per les precipitacions en forma de neu que s’espera que vagin caient al llarg del dia. Ha demanat precaució en la conducció, deixar més espai entre vehicles i anar a menys velocitat.

08:06
   

Enfarinada a Collserola

Collserola s’ha llevat amb una petita enfarinada. Una imatge d’Àlex Sancliment deixa testimoni dels flocs de neu que han agafat en aquesta zona de Barcelona.

neu a barcelona gener 2023
foto: Àlex Sancliment (@alexsnclmnt)

07:43
   

Primers flocs de neu

Bon dia. Encetem el minut a minut sobre l’episodi de fred intens i neu a la part alta de Barcelona. La barreja tan difícil d’humitat i fred ha començat a donar ja els primers flocs de neu a Barcelona en una nevada que no deixa de ser, si més no de moment, purament testimonial. Per exemple a Roquetes s’han vist clarament flocs de neu a Barcelona, tot i que se’n poden haver vist més avall i, de fet, hi ha alguna observació de neu barrejada amb aigua per exemple des de la Teixonera o fins i tot de Sant Andreu (la Maquinista), on el Francesc compartia un vídeo a les xarxe on es poden distingir també alguns flocs de neu.