maquines llevaneu ronda

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat el dispositiu propi per enviar dues màquines llevaneu i de sal a les rondes de Barcelona per la baixada de temperatura i el risc de neu a cotes baixes. Segons l’AMB, els vehicles “s’activaran automàticament” un cop nevi, caigui calamarsa o bé si la temperatura baixa per sota dels 3 °C i hi ha humitat ambiental elevada.

En paral·lel a les màquines de l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona també ha confirmat a betevé que comença a preparar camions llevaneu i escampadors de sal per enviar-los als barris de muntanya de la ciutat si la Generalitat activa l’alerta del pla Neucat. El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu el nivell groc al Barcelonès per risc de neu (que podria acumular fins a dos centímetres a la cota 400).

Els camions llevaneu, en espera que nevi

Mentre no s’activi l’alerta del pla Neucat, els camions llevaneu de l’AMB estan aturats en punts estratègics de l’entorn de les rondes per mobilitzar-se tan bon punt sigui necessari. L’organisme ha explicat a través d’un comunicat de premsa que és el primer dispositiu de serveis hivernals activat aquest 2023 i que l’última vegada que es va engegar va ser a el 4 d’abril del 2022, quan va caure calamarsa en plena primavera.