Foto: Pere Lluís Donoso

Des del cap de setmana passat i fins a aquest dijous, 20 de juny, la temperatura s’ha enfilat molt, però sobretot ho han fet els valors màxims, els diürns, que han arribat fins als 28 ºC a la ciutat. Els registres mínims, els nocturns, s’han mantingut força a ratlla, almenys fins ara. La nit de dimecres a dijous ha estat la primera en què s’ha registrat una temperatura mínima superior als 20 ºC (nit tropical) a molts barris de la ciutat, com per exemple, a Sant Andreu.

Temperatura mínima el 20/06/19

La setmana que ve hi haurà més nits de mal dormir

Segons les dades climàtiques del Toni Barrera, del Poblenou, o les de l’Oriol Rodríguez, de Badalona, la primera nit tropical d’aquest any arriba uns 10 dies tard. Malgrat aquest retard els mapes del temps preveuen per a la setmana que ve l’arribada de la primera onada de calor de l’estiu i, per tant, podríem dir que han arribat per quedar-s’hi. A més, fins i tot no es pot descartar alguna nit tòrrida, és a dir amb temperatura mínima de 25 ºC o més.

Primera onada de calor del 2019

El Servei Meteorològic de Catalunya va alertar ahir de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid a partir de Sant Joan. Aquest dijous i divendres ens creuarà un sistema frontal que ens permetrà agafar una mica d’aire abans no arribi aquesta primera onada de calor de l’estiu. Si els mapes del temps no van errats es preveu que entre dimarts i dimecres, 25 i 26 de juny, s’assoleixi una temperatura propera als 40 ºC a molts punts de les comarques interiors i entre 30 i 35 ºC al litoral i entorn metropolità. La temperatura superior a la mitjana climàtica es podrà mantenir tota la setmana que ve.

https://twitter.com/meteocat/status/1141353115452678144