Foto: Alfons Puertas

Una pertorbació que ens va creuar dimarts va deixar molt aire fred a casa nostra, així com també pluja de fins a 30 l/m2 al Poblenou i a Sants. Aquesta massa d’aire fred s’ha fet notar en superfície sobretot durant la matinada d’aquest dimecres, amb rècords de fred en un mes de juny a molts punts de la ciutat. Segons les dades oficials de l’Observatori Fabra, feia vuit anys que no es registrava una temperatura tant baixa al juny. De fet, s’ha igualat el registre de temperatura mínima d’aquest dimecres, de 9,9 ºC, amb el registrat el 2011.

L’estació meteorològica de referència a l’Eixample, ubicada al passeig de Sant Joan, també ha batut el rècord de fred en un mes de juny des del 2011, amb 13,4 ºC.

Rècord de fred també en altres punts de la ciutat

Segons les dades climàtiques de Sant Andreu, la temperatura d’aquest dimecres, de 12,4 ºC és més de sis graus inferior a la que caldria esperar aquesta època de l’any. En aquest punt de la ciutat no feia tant fred des de fa més temps encara, concretament des del 2006.

Si ens fixem en la sèrie climàtica de la plaça de Kennedy, a Sant Gervasi, la temperatura mínima d’aquest dimecres, de 11,3 ºC, és la més baixa en un mes de juny des del 2002, és a dir, des de fa 17 anys.

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, aquest rècord de fred s’ha generalitzat en altres punts del territori. També a l’estació meteorològica ubicada al Raval.