Temperatura de l'aigua del mar el 12 de juny 2019

Després d’una setmana amb temps molt canviant s’acabarà imposant l’ambient estable i càlid, motiu pel qual molts ciutadans potser han pensat a estrenar la temporada de bany. Els ruixats de fang d’aquest divendres de matinada han vingut impulsats per vent moderat de garbí i mal estat del mar, amb onades de més de dos metres. Al llarg del cap de setmana i sobretot diumenge i l’inici de la setmana que ve s’espera que el mar s’encalmi i arribi la temperatura pròpia de l’estiu, tal com apunta en Santi Sagalà, cap de l’Àrea de Predicció del Servei Meteorològic de Catalunya.

Mar encara fred

Malgrat arribi l’ambient d’estiu, l’aigua de la platja segueix amb temperatures no gaire aptes per al bany. Al maig vam parlar del mar més fred dels darrers 13 anys i segons els mapes de la National Oceanic and Atmospheric Atministration , aquesta setmana segueix amb una temperatura per sota de la mitjana climàtica per a aquesta època. És així a bona part del Mediterrani i també al Cantàbric.

Temperatura de l’aigua del mar 13/06/19 (NOAA)

Segons les dades de l’observador Diego Lázaro, a la Barceloneta el mar està a 18 ºC, quan a aquesta època de l’any ja hauria d’estar entorn els 20 ºC.

Anomalies tèrmiques de l’aigua del mar (NOAA)