L’eixam d’abelles que va ser detectat aquest dilluns al matí al pati de l’Escola Municipal Tres Pins, al Parc de Montjuïc, ja no hi és. El centre educatiu va avisar de la presència de les abelles el Consorci d’Educació de Barcelona, que és qui s’encarrega de gestionar aquest tipus de situacions. Quan els tècnics han anat a preparar l’actuació, aquest dimarts al matí, s’han trobat que les abelles ja havien marxat.

A més d’avisar-ne el Consorci, quan els responsables de l’escola van detectar les abelles van decidir acordonar la zona del sorral del pati, just a sota dels arbres on s’havia format l’eixam.

La conservadora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona va explicar en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ que aquests casos d’eixams provisionals solen ser habituals a la primavera. En aquesta època, sovint, una part de les abelles abandonen el rusc per crear-ne un de nou. En aquest trànsit, els insectes poden provar diversos llocs per un temps limitat, com sembla que ha passat en aquest cas.