Foto: @jpknet

Durant la tarda d’aquest dijous arribarà una massa de núvols que pot deixar-nos ja alguna primera gotellada acompanyada de fang i que obrirà les portes a una gran pujada de la temperatura.

Nit tropical

De fet, la propera nit ja podria ser molt suau a la ciutat i alguna raconada podria quedar per sobre de la marca dels 20 ºC. La presència dels núvols, que seran abundants, juntament amb l’arribada de la massa d’aire més càlid, afavorirà aquest ascens sobtat.

Ruixats de fang

Serà de matinada quan els ruixats podrien arribar a més indrets. No seran gaire abundants però poden descarregar amb certa intensitat. La pertorbació responsable dels ruixats facilitarà el gir del vent, entre llevant i gregal, i això impulsarà una massa de pols procedent del nord d’Àfrica i que ens arribarà des de l’interior del Mediterrani. Per tant, els ruixats seran de fang. Les comarques amb més risc són les de Girona i nord de les de Barcelona, en especial les del Vallès Oriental, el Maresme i el Barcelonès.

Previsió de Pols del model Skiron per divendres al migdia

La pertorbació passarà ràpid i durant la tarda de divendres només plourà en punts dels Pirineus. A Barcelona s’obriran clarianes, que també s’imposaran durant el cap de setmana. Malgrat això, la pols atmosfèrica seguirà present a la ciutat.

De cap a l’estiu

Dimarts passat va arribar un canvi de temps que va deixar fins a 30 litres a la ciutat i una baixada brusca de la temperatura, sobretot dimecres. Aquest dijous comença la remuntada progressiva dels termòmetres, però serà sobretot el cap de setmana i, més especialment la setmana que ve, quan arribarà la temperatura de ple estiu. Entre dimarts i dimecres de la setmana vinent s’espera sobrepassar els 35 ºC a moltes comarques interiors i apropar-se fins als 30 ºC en alguns punts del litoral.

La majoria de models meteorològics coincideixen en apuntar que hi haurà temperatura per sobre de la mitjana climàtica des d’aquest cap de setmana fins, almenys, el 20 o 21 de juny.

Com sempre, estarem atents a les darreres actualitzacions dels models meteorològics a les xarxes socials de @btveltemps .