JOANA JEREÑO, El Casalet del Turó “Un net diu: ‘iaia, feu el Parc Güell’ i vaig dir: ‘Ah, vale.’ I aquesta ‘ah, vale’ ha donat molta feina.” Concretament un mes i mig de feina artesanal, rajola a rajola, pedra a pedra. Però ara la seu d’El Casalet del Turó ja llueix el pessebre més conegut del barri. I la feina feta compensa. MARÍA SÁNCHEZ, El Casalet del Turó “Són hores, de matí, tarda i vespre t’hi estàs aquí. És això, gaudeixes fer-ho. I quan veus que ha quedat tan bonic, és molt maco. De vegades ja t’hi acostes i et diuen: ‘Oh que maco que és.’ Sents el comentari de la gent i llavors gaudeixes perquè estàs pensant que a la gent li agrada.” Cada any diuen que és el darrer, però El Casalet del Turó ja fa més de 10 anys sorprèn el barri. JOANA JEREÑO, El Casalet del Turó “Tot això, diguéssim, és de persones que fa anys que ho fem, que ens agrada el pessebre, ens agrada el Nadal i que no s’ha perdre una cosa com aquesta.” Un pessebre de més de quatre metres quadrats que es podrà veure fins a la Candelera.

La feina artesanal d’un mes i mig es pot veure ara a l’aparador que el Casalet del Turó té a la cantonada entre el passeig de la Peira i el carrer de Montmajor. Porexpan, paper, pega, pedres i altres materials han donat forma a un Parc Güell reconvertit en pessebre. Figures catalanes amb barretina i espardenyes ambienten un paisatge on no hi falta res, i conviuen amb la sargantana de Gaudí o la Sala Hipòstila.

Els artistes són els membres del Casalet, que des de fa més de deu anys que treballen amb il·lusió i amb una temàtica, amb la intenció de sorprendre els veïns i veïnes, fer ambient nadalenc i mantenir viva la tradició pessebrista. De fet,  els pessebres del Casalet han estat reconegut en múltiples ocasions en el concurs anual tradicional de la Fatec, i des de fa alguns anys ja no competeix, sinó que hi participa com a exhibició i rep una menció especial per les seves creacions.