Si voleu veure com neva a Barcelona, haureu d'anar a la façana de la Casa Batlló, de Gaudí. Per Nadal no hi pot faltar un llarg itinerari d'activitats infantils. Podeu començar per un clàssic de gran format com el Festival de la Infància, passar per les activitats nadalenques de la plaça de Catalunya a visitar la gran ballarina articulada i recitar els vostres desitjos a la pantalla del Videomaton de BTV. Un passeig per la Fira de Consum Responsable, i cap a la Fàbrica dels Reis a portar la carta i a veure com els follets i patges preparen els regals. En lloc com els teatres hi fa menys fred. Sobretot al ritme dels nombrosos musicals de la cartellera, com 'Gente bien', 'Geronimo Stillton', 'Scaramouche' o 'El Petit Príncep'. Amb el desembre també arriba el Circ d'Hivern a l'Ateneu Popular de Nou Barris, aquest any centrat en les persones que fugen o s'exilien. Més tradicional és la cantada de nadales de l'Orfeó Català a la plaça del Rei. I pel que fa a les exposicions, en destaquen la mostra 'Un Thyssen mai vist' al CaixaForum, amb 63 obres d'artistes com Picasso, El Greco, Kandinsky o Pissarro, i també 'Renoir entre dones' a la Casa Garriga i Nogués, que repassa l'empremta femenina a les pintures d'aquest impressionista francès.

Qui més qui menys, tots relacionem l’època nadalenca amb el fred i a vegades amb la neu. Hi ha qui troba a faltar que la ciutat no s’emblanquini de tant en tant i, per això, la Casa Batlló ha volgut oferir aquesta sensació als visitants, amb l’activitat Està nevant a la Casa Batlló. Una capa de neu cobreix la façana principal de l’edifici de Gaudí entre les 9 i les 21 hores fins dilluns 9 de gener.

El Nadal també és època de vacances escolars i, per tant, d’una oferta variada d’activitats infantils. Un clàssic de cada any és el Festival de la Infància, a la Fira de Montjuïc, aquest any sense estands de l’exèrcit ni altres forces armades. La plaça de Catalunya també s’ha fet un lloc dins la programació nadalenca, anteriorment amb la pista de gel i actualment amb les activitats centrals del Nadal a la ciutat, com els espectacles de la gran ballarina articulada, la caseta dels somnis, la gran bola de neu o els desitjos expressats a la gran pantalla del “videomaton” de BTV. A la mateixa plaça hi torna a haver la Fira de Consum Responsable, en què diverses entitats i associacions de la ciutat fan difusió dels seus serveis i productes.

Dins les activitats de Nadal tampoc no hi poden faltar Ses Majestats d’Orient. A la Fàbrica de Reis es pot veure com l’equip de follets i patges treballa contra rellotge preparant regals, fer una visita a l’Oficina de Correus Màgica per donar la carta amb els desitjos i, per primera vegada, gaudir d’un espectacle de llums i colors. Una maquinària que estarà oberta de manera gratuïta cada tarda de 18 a 21 hores fins al dia 30 de desembre, i entre el 2 i el 4 de gener.

La propostes per als adults aquestes festes passen per una àmplia programació d’exposicions i teatre. Abunden sobretot els musicals, com el de ‘Gente bien’, de La Cubana; ‘Geronimo Stilton’, dirigida per Lluís Danés amb el Grup Focus; ‘Scaramouche’,de Dagoll Dagom o un clàssic com ‘El petit príncep’, d’Àngel Llàcer i Manu Guix amb la companyia La Perla 29. El mes de desembre també és l’hora del festival de Circ d’Hivern Invisibles a l’Ateneu Popular 9 Barris, que aquest any tracta de les fugides i els exilis físics o personals, teixits a través de la música en directe, la poesia i, és clar, el circ. La música també és la protagonista de l’espectacle de nadales al carrer de l’Orfeó Català. La cita és el dia 4 de gener a les 19.30 h, i també hi participaran els cantaires del Cor Jove i el Cor de Noies de l’Orfeó Català.

Pel que fa a les exposicions, destaquen la mostra actual de ‘Renoir entre dones’ a la Casa Garriga i Nogúes -referida al paper de la dona en l’obra d’aquest gran pintor impressionista francès- i també ‘Un Thyssen mai vist’ al CaixaForum, que recull 63 obres fonamentals del museu que duu el mateix nom, amb una llista d’artistes com noms com Picasso, el Greco, Hopper, Kandinsky o Pissarro.