Carrer nevat a Bagergue, a la Vall d'Aran
Foto: Guillem Gassó

Les estacions d’esquí catalanes han estrenat temporada aquest dilluns i la Masella, a la Cerdanya, ha venut més de 1.500 forfets. Altres estacions, com la Molina, Vallter 2000, la Vall de Núria, Baqueira Beret, Portainé i Espot, han rebut menys afluència de visitants.

Cal tenir present que els forfets s’han d’adquirir amb antelació i per internet per evitar aglomeracions i complir les mesures de prevenció de la covid-19. A més, ha estat un dia feiner que també ha dificultat l’afluència d’esquiadors.

Condicions de neu

La Masella ha obert aquest dilluns amb gruixos de neu que van dels 50 als 70 centímetres i ha rebut la visita d’esquiadors procedents de diferents punts de la regió metropolitana de Barcelona.

La Molina ha rebut menys visitants que la Masella, tot i trobar-se a la mateixa comarca, i la gran majoria han estat esquiadors locals.

Vallter 2000, al Ripollès, ha tingut bona acollida i ha venut els 250 forfets que se’ls permet d’aforament. Per evitar aglomeracions han tancat l’àrea de pícnic i el parc lúdic on les famílies baixen en trineu. Tot i això, no es descarta poder ampliar l’aforament més endavant. Concretament, aquest dilluns han obert amb un 43 % de superfície esquiable, sis quilòmetres d’un total de 13, amb gruixos de neu d’entre 15 i 40 cm i quatre remuntadors.

Baqueira Beret ha rebut alguns visitants procedent de comarques veïnes, ja que durant el cap de setmana no es permetrà la mobilitat entre comarques. Ha obert amb 36 quilòmetres esquiables d’un total de 16 i ha posat a funcionar 13 remuntadors. L’estació aranesa preveu obrir el complex de manera progressiva i tenir el 100 % de les instal·lacions obertes per les festes de Nadal.

Les estacions pallareses de Port Ainé i Espot ha rebut només la visita d’esquiadors locals, un fet semblant també a la Vall de Núria. Aquest dilluns també ha estat el primer dia de la temporada del tren cremallera de l’estació del Ripollès –porta els esquiadors fins a l’estació–, que ha obert amb gruixos d’entre 40 i 70 cm de neu.