Fred Barcelona hivern

El fred ha arribat de cop aquest 2019. L’octubre va ser càlid i durant els primers dies de novembre van predominar vents de ponent que van facilitar l’ascens de la temperatura per sobre dels 20 ºC.

Una entrada d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera i els vents de nord predominants en bona part del territori han facilitat un canvi de panorama meteorològic molt evident.

El fred ha arribat per quedar-se

Entre dijous i divendres passat va arribar un sistema frontal fred, responsable de la davallada notable dels termòmetres, amb aportació de vent de mestral, de moderat a fort, sobretot al Camp de Tarragona, la vall de l’Ebre i els cims de les muntanyes.

Entre dissabte i diumenge els termòmetres encara van baixar més i les nevades es van generalitzar en molts punts de muntanya. Fins i tot amb neu al Montseny.

Durant els propers dies la temperatura encara baixarà més i la cota de neu també ho farà, probablement, entre dijous i divendres vinent.

Previsió d’acumulació de neu pel 16/11/19

Sense estiuet de Sant Martí (dilluns dia 11 de novembre)?

Sant Martí acostuma a coincidir amb un període de temps de treva entre la pluja pròpia del mes d’octubre i l’arribada dels primers episodis de fred i neu de l’hivern. Aquest 2019, però, no ha plogut gaire a l’octubre (tota la pluja es va concentrar en un sol dia) i el fred ha arribat tard, però no se’n va. Tot sembla indicar que els termòmetres no pujaran més amunt dels 17 ºC a tota la metròpolis barcelonina.

La temperatura es preveu més freda de la que pertocaria en aquesta època de l’any durant bona part del mes de novembre. Caldrà estar atents a totes les actualitzacions dels models meteorològics per fer un seguiment d’aquestes fredorades que tenim al davant.