Finalment, durant la darrera matinada, la pluja ha arribat a Barcelona i rodalia convertint-se en l’episodi de pluja més important des del 23 d’octubre passat.

Pluja de la darrera matinada a Barcelona

Els registres no han estat gaire destacables, entre els quatre i els sis litres per metre quadrat, i més si tenim en compte que feia gairebé tres setmanes que pràcticament no havíem vist ploure a Barcelona. Aquesta dada posa de manifest que estem tenint una tardor, almenys fins ara, força eixuta.

Neu a la serralada prelitoral

Aquests dies és notícia la neu que cau al vessant nord del Pirineu i que en alguns punts ja ha acumulat més de 40 centímetres, com són els 41 de Sasseuva (Vall d’Aran); 37 cm a Certascan, i 29 cm a la Bonaigua, totes dues del Pallars Sobirà.

A conseqüència de la baixada de temperatures d’aquesta setmana, però, les precipitacions també han estat en forma de neu en alguns punts de la serralada prelitoral. D’aquesta manera aquest matí ens hem llevat amb el Montseny emblanquinat, la primera enfarinada de la temporada.

El Montseny nevat des de Cardedeu. Autor: @MiguelCiudad

El fred anirà a més durant la propera setmana

Si tot va com està previst, de moment el fred no s’aturarà. Si bé és cert que entre dilluns i dimarts tindrem unes temperatures diürnes més altes i que podrem arribar tranquil·lament als 17 o 18 graus aquí a Barcelona, a partir de dimecres tornaran a anar a la baixa. Tot apunta que tocaran fons entre divendres i dissabte de la setmana entrant, amb valors de rigorós hivern, i per tant es convertiran en els més baixos d’aquesta tardor. Les màximes previstes quedaran al voltant dels 12 graus a Barcelona.

I per si això fos poc, justament entre dijous, divendres i dissabte, les condicions d’inestabilitat augmentaran, cosa que fa pensar en la possibilitat de neu en cotes relativament baixes.

Com sempre, caldrà anar seguint l’evolució perquè queden molts dies i pot canviar.