Protecció Civil ha desactivat el pla d’emergències Ventcat, encara que manté la situació de prealerta, ja que el vent es preveu moderat, almenys fins aquest dilluns al migdia.

Els Bombers de Barcelona fan 75 serveis per l’episodi de vent

També l’Ajuntament ha desactivat, en aquest cas, el pla municipal d’emergència per ventades, després d’un diumenge en què els Bombers de Barcelona han hagut de treballar de valent, realitzant 75 serveis a causa del vent, la majoria per la caiguda d’arbres, branques, tendals i antenes.

Barcelona, la tercera ciutat amb més incidències pel vent

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 88 trucades relacionades amb el vent fort a tot el Barcelonès, 67 de les quals a la mateixa ciutat de Barcelona. A tot Catalunya s’han registrat 857 trucades al telèfon d’emergències de Protecció Civil, 339 de les quals al Baix Camp. De fet, les ciutats amb més incidències han estat Reus, amb 184 trucades; Cambrils, amb 75 trucades, i Barcelona, amb 67.

La ratxa més forta registrada a Barcelona va ser de 72 km/h, diumenge 3 de novembre, a Gràcia, durant la nit. Els registres més importants fins les 20h d’ahir diumenge eren aquests

Vent, 03/11/19

Tipus d’incidències pel vent

La majoria d’incidències en què ha hagut d’intervertir el cos de Bombers de la Generalitat han estat causades per arbres i elements estructurals caiguts, sobretot diumenge al matí. Aquest dilluns totes les incidències han quedat solucionades. També les relacionades amb el subministrament elèctric.

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra van registrar fins a set caravanes i un camió bolcat a causa del vent, la majoria al tram de l’AP-7 a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.