Fred Barcelona hivern

La matinada d’aquest divendres el fred s’ha fet notar de valent a tots els barris, tal com s’havia anunciat. Ha gelat en alguns punts dels barris de muntanya, com al mateix Observatori Fabra, amb -0,8 ºC. També s’han registrat una temperatura negativa a Vallvidrera Rectoret, el barri barceloní de Collserola, a tocar de les Planes. En aquest punt s’ha registrat -1,2 ºC.

A Nou Barris també ha fet força fred i la temperatura mínima ha arribat fins al 0,9 ºC i molt a prop d’aquests indrets, a Trinitat Nova, s’ha glaçat l’aigua dels aspersors.

Sergi Corral, meteoròleg de Sant Andreu, també confirma la fredorada en aquest punt de la ciutat. Segons les seves mesures, els valors mínims d’aquest divendres han arribat fins als 2,6 ºC. Als barris propers al riu Besòs, molt probablement, la temperatura hi baixarà més durant la matinada de dissabte.

Marc Gassó, meteoròleg de Sants, ha registrat a la seva estació meteorològica 2,7 ºC, el valor més fred des del 20 de març passat.

La temperatura mínima més alta és de 4,9 ºC a la Vila Olímpica, també força freda.

Fred fins dissabte al matí

Segons els mapes del temps la massa d’aire polar que ens afecta es trencarà durant la jornada de dissabte. Fins llavors tindrem una jornada de divendres amb sol, però termòmetres que no pujaran més amunt dels 11 ºC.

Dissabte al matí encara farà molt fred i es podran repetir valors de -1 ºC o 0 ºC, especialment als barris de muntanya i als propers al riu Besòs i Llobregat. Al centre de la ciutat els termòmetres baixaran fins als 3 ºC fàcilment. Per contra, els valors màxims seran clarament superiors als d’aquest divendres i podran arribar fins als 14 ºC.