Els almnes de l’Escola Sadako han pres consciència aquest diumenge dels residus que s’acumulen a les platges. Les mares i pares del centre han organitzat una recollida de deixalles a la platja de la Barceloneta, on han trobat fins a 14 quilos de brossa. Les bosses que més s’han omplert han estat les del plàstic i les del rebuig.

Les alumnes han dit que és important fer aquest tipus d’activitats “perquè la gent entengui que no es poden llençar coses per aquí al mig, que això es pensen que no és res però al final acaba sent un problema molt gros”. A més, l’Olga Villacañas, que és mare de l’escola, ha apuntat que aquestes sortides fan que els infants tinguin un consum i un comportament molt més responsable perquè “entenen molt ràpid com això es relaciona amb problemes amb la fauna marina”.

Han trobat, sobretot, burilles de cigarretes i bastonets per a les orelles. L’objectiu de l’escola és conscienciar els infants de l’impacte que tenen les deixalles en el medi ambient. Amb activitats com aquesta i d’altres que es faran durant tot l’any, el centre treballarà els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a l’any 2030.

Després de la recollida, han pesat les deixalles i han fet un taller sobre els microplàstics, que són aquells plàstics tan petits que no es poden veure a simple vista. Alerten que els oceans en són plens i acaben als sistemes digestius dels peixos que després arriben al nostre plat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Especial xoc climàtic” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/contaminacio-barcelona-canvi-climatic/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]