Les fortes ventades d’aquests dies, han obligat a activar el Pla bàsic d’emergència pel temporal marítim. Des de divendres a les platges de Barcelona hi oneja la bandera vermella, que alertava els banyistes d’onades de fins a més de tres metres.

Unes onades força violentes que han arribat a emportar-se mar endins una de les torres de vigilància de la platja de Bogatell. Els fets van passar la matinada de divendres a dissabte. I veient la crescuda del mar, s’ha pres la decisió de recol·locar algunes cadires per evitar un nou ensurt. 

Des de la secció sindical de CGT del servei de salvament i socorrisme de les platges de la ciutat denuncien que veient les previsions de temporal s’hauria d’haver pres la decisió de recol·locar les torres molt abans. Afirmen que així s’hauria pogut evitar la pèrdua del material. 

Des de l’Ajuntament han tret importància a l’incident,  i ha assegurat que són coses que passen normalment quan hi ha mal temps. I ha informat que l’AMB recol·locarà la cadira un cop hagi passat el temporal.

Una nova crítica al nou model de cadires que es vol implementar

A més des del col·lectiu de socorristes de les platges de Barcelona, aprofiten l’ocasió per tornar a posar sobre la taula la seva disconformitat amb el nou model de cadires de vigilància que es vol implantar a tot el litoral barceloní l’estiu vinent. Es tracta del mateix prototip que ja es va provar l’any passat però que els socorristes van rebutjar i que ara s’ha millorat amb els seus suggeriments.

Cadires socorristes a la platja

Amb l’experiència d’aquests dies, hi afegeixen noves crítiques. Denuncien que moure aquestes cadires suposaria un gran esforç i no es podria actuar a temps en casos com el d’aquesta Setmana Santa. Segons els socorristes per moure aquestes torres de vigilància es necessitarien dos camions, una grua, una pala mecànica i diversos operaris. Uns treballs que comportarien tot un dia de feina, només per moure una unitat.

Continuen les fortes ventades

Aquest diumenge torna a estar marcat pel vent, encara que actua amb menys violència que dissabte. Però encara és força destacable a tota la ciutat, amb ratxes de vent de fins a 71 km/h.

Segons les darreres previsions, aquest diumenge l’onatge s’ha de mantenir intens, amb onades que poden superar els tres metres d’alçària a la costa barcelonina. Hi haurà també notable mar de fons de l’est. De cara a dilluns, l’onatge s’ha d’intensificar encara més, amb onades de més de quatre metres al litoral del Baix i l’Alt Empordà. A la resta del litoral català, l’estat de la mar també estarà alterada.

Des dels serveis d’emergència segueixen recomanant molta prudència a les zones costaneres on trenquin fort les onades, i respectar tots els tancaments d’accessos.