Els protagonistes d’aquesta Setmana Santa han sigut el vent i el mar. Des de dijous, les fortes ventades han provocat petits incidents a la ciutat, com branques que han caigut o motos i bicicletes esteses a terra. A més, l’Ajuntament va activar divendres el Pla Bàsic d’Emergència pel temporal marítim i la bandera vermella continuava hissada aquest dilluns al vespre a totes les platges de la ciutat.

Arbre caigut pels cops de vent a Barcelona

El temporal s’ha agreujat aquest dilluns

Aquest dilluns el vent ha continuat bufant fort. S’han registrat ratxes de fins a 60 km/h però la força ha disminuït en les últimes hores. També la mar alterada i amb àrees de maregassa on les ones han superat els quatre metres d’altura mar endins. Tot i el vent, tant el transport marítim com l’aeroport funcionen normalment. Segons la previsió meteorològica, en les properes hores es normalitzarà la situació marítima i de vent.

Els cops de vent més forts es van registrar dissabte a l’Observatori Fabra, amb una intensitat de 75 km/h. A l’aeroport s’hi han registrat ratxes de fins a 63 km/h i a l’interior de la ciutat, al port i la zona universitària, els efectes del vent han arribat als 52 km/h.

Una moto caiguda al carrer pels cops de vent

Afectacions al Tibidabo

El Parc d’Atraccions del Tibidabo s’ha vist obligat a tancar algunes de les atraccions a causa del vent. Dissabte la talaia, la nòria, la muntanya russa i l’avió icònic del parc han hagut d’aturar-se per precaució. Diumenge els llits elàstics s’han afegit a la llista, però la talaia torna a funcionar. Les ratxes de vent registrades a l’Observatori Fabra han estat de 71 km/h.

Una atracció del Parc d'Atraccions del Tibidabo tancada pel vent