Un grup d’instructores de surf han denunciat manca de resposta per part dels serveis d’emergències responsables de l’atenció de les aus rescatades al litoral barceloní. Aquest dimarts van trobar un corb marí ferit en unes roques de la Barceloneta i el van portar fins a la sorra de la platja per intentar salvar-lo, una tasca que van fer en solitari perquè cap administració va ajudar-les.

Després de fer una primera exploració de l’ocell, van intentar contactar amb el Centre de Recuperació d’Animals Marins, però asseguren que no en van obtenir cap resposta. Expliquen que també van trucar al 112 —tal com correspon en aquests casos—, als Agents Rurals i al Seprona, de la Guàrdia Civil. Fins i tot, van aturar una patrulla de la Guàrdia Urbana que passava per la zona i que els va respondre que en aquell moment no disposaven de cap unitat per atendre el cas. Finalment, davant de la falta de solucions per part dels serveis d’emergència, van intentar curar-lo elles mateixes.

“Presència constant” d’estris de pesca abandonats

“Portava un ham clavat a la pota, un altre ham a la boca, tot el bec bloquejat amb molts fils de pescar que li envoltaven el cap, i una ala sencera tota bloquejada”, explica Helena Battestini, instructora de surf a la platja de la Barceloneta. De fet, denuncia la “presència constant de material de pesca abandonat” a les aigües i espigons de la ciutat, “que posa en perill tant la fauna com els alumnes” d’activitats com el surf, la natació o la vela lleugera.

Tot i les bones intencions, les instructores lamenten no haver pogut atendre correctament l’au: no van poder suturar la ferida infectada, ni administrar-li cap antibiòtic ni tampoc fer un control més exhaustiu per veure si tenia alguna altra afectació interna. Finalment, van alliberar l’au al mar amb l’esperança que se’n sortiria després de les cures més bàsiques. Diuen que no és el primer cop que es troben amb una situació semblant i que rarament obtenen ajuda de les administracions.