El patòleg de l’Hospital Universitari Dexeus, Francesc Tresserra, és un apassionat de la meteorologia. Té una estació a Matadepera i una altra a Port del Comte, per això, fa tres anys va convèncer els seus caps per instal·lar una tercera al terrat del seu hospital. Hi puja sempre que pot per comprovar que tot estigui bé, tot i que principalment controla les dades per internet.

Aficionat a la meteorologia en les estones lliures

Trobar el lloc exacte no és fàcil, les estacions meteorològiques han d’estar en espais alts i no poden tenir edificis molt a prop, ja que podrien distorsionar les dades. A més, de tant en tant, és important revisar que tot estigui bé per poder garantir la fiabilitat de les dades. Tresserra assegura que per pujar al terrat necessita sempre ajuda del personal de manteniment de l’hospital per no córrer riscos innecessaris.

Tres estacions sota control

Les tres estacions que té ofereixen dades a cinc xarxes de meteorologia. La principal és Catalunya Meteo Informació que té uns 200 usuaris d’arreu del territori que hi aboquen dades de manera altruista. “És una xarxa de persones molt dedicada que ajuda als professionals del temps a fer les seves prediccions i la seva feina”, reconeix Tresssera.

Les prediccions, pels meteoròlegs

Ara bé, el doctor explica que amb una estació meteorològica no es poden fer prediccions, tot i que —reconeix— és el que tothom s’espera.  “Jo quan la gent em pregunta quin temps farà demà o la setmana vinent, el que faig és mirar la tele i repetir-ho, perquè per fer prediccions calen satèl·lits, no és suficient amb una estació” afirma. A més, diu que tenir una estació genera molt d’interès ja que són molts els que estan preocupats pel clima i el canvi climàtic.