La plataforma veïnal Eixample Respira alerta que les mesures que vol aplicar l’Ajuntament per reduir la pol·lució a carrers molts contaminats com el d’Aragó són insuficients. Diu que els canvis arriben massa tard i avisa que lluitarà per conscienciar la població de la necessitat de reduir la presència de cotxes per evitar malalties i morts provocades per la contaminació. Recorda també que les accions per reduir el nombre de vehicles que circulen per les grans vies de ciutats com Barcelona es van començar a aplicar el 201o a la resta de ciutats europees.

Eixample-Respira

Els experts, com l’investigador del CSIC Xavier Querol, creuen que cal potenciar l’ús del transport públic i reduir-ne el privat. Demanen al consistori que faci cas dels estudis que apunten que cal reduir el 30 % dels vehicles que circulen actualment per les grans vies de ciutats com Barcelona. També apunten que cal una campanya de sensibilització ciutadana perquè es vegin aquest tipus de mesures com a positives per la salut a llarg termini i no com a una molèstia a l’hora de desplaçar-se en el seu dia a dia actualment.

El consistori, que va anunciar aquesta mesura després de la primera cimera contra el canvi climàtic, assegura que amb la reducció d’un carril al carrer d’Aragó minvarà el nombre de vehicles un 7 %. Això vol dir que de 85.000 cotxes al dia es passarà a 79.000, una reducció que els veïns valoren com a deficient.