bandera-groga

Les platges de la ciutat ja estan netes i la qualitat de l’aigua ha millorat. Tot i això encara oneja la bandera groga per presència, segons informa el web de l’ajuntament, de residus flotants. La tempesta que va caure aquest dissabte a Barcelona va embrutar les platges.

Per qüestions de salut es va hissar la bandera vermella durant tot el dia. L’aigua era plena de troncs, plàstics, i deixalles de tot tipus d’una mida considerable i la platja feia fins i tot pudor . La tempesta intensa va durar una hora i escaig, però va fer núvol tot el dia i poca gent va ser a la platja. Aquest diumenge l’aigua està més neta i els usuaris, tot i la recomanació de la bandera groga, no han tingut cap problema per gaudir del bany i del bon temps.

El vent de garbí va portar la brutícia a la costa

Els experts expliquen que el motiu de l’excés de brutícia que hi havia es deu a dos factors: la proximitat de les canonades a la costa, i el vent de garbí que va arrossegar les deixalles a peu de platja. La bandera groga oneja per precaució i, si les analítiques de l’aigua surten bé, hi haurà bandera verda a totes les platges de la ciutat.