Joan Anton Català i els meteoròlegs de betevé

Tan bon punt es va iniciar el confinament a causa del coronavirus, l’astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català va posar en marxa desinteressadament la iniciativa Ciència en Confinament, un seguit de xerrades interactives que pretenen entretenir, però sobretot fer arribar la ciència a través de la xarxa a molts ciutadans.

La primera sessió va ser “L’univers en expansió”, el 16 de març, i des de llavors ja s’han dut a terme més d’una vintena de xerrades, algunes d’impartides directament per Joan Anton Català i d’altres, per científics o experts en altres matèries. Fins ara s’han fet xerrades cada dia, una o dues al dia, algunes de les quals adreçades específicament a nens i famílies.

Com és la feina dels homes i dones del temps a betevé?

Justament aquesta setmana, divendres a les 11 h, els homes i la dona del temps de betevé, Sarai Sarroca, Marcos Amores i Manel Cascante, han participat impartint una sessió de meteorologia adreçada sobretot al públic infantil i famílies. La xerrada “Com es fa el temps a la tele i a la ràdio” pretenia explicar i mostrar com és el dia a dia d’un meteoròleg a betevé així com mostrar què hi ha darrere la càmera i els micròfons de la ràdio.

El contingut està disponibles a la llista de reproducció específica Ciència en Confinament, al canal de YouTube de Joan Anton Català.

Entre els diversos continguts emesos i publicats al canal YouTube també hi ha disponible una sessió adreçada a nens sobre com conèixer els núvols i fer de petits meteoròlegs.

 

Comparteix a: