Neu a Bagà (Berguedà) dimecres 25 de març. Foto: Toni Ruiz Roca

La setmana s’ha iniciat amb un nou episodi de precipitacions i ambient hivernal. La causa de tot plegat ha estat l’arribada d’ un front procedent del nord, el qual ha obert les portes a l’entrada d’una massa freda en altura a tots els nivells.

El descens de la temperatura ha estat gradual al llarg de la jornada. A primera hora de la tarda feia més fred que no pas de matinada.

La neu ha afectat les valls del Pirineu occidental durant les primeres hores de la jornada, sobretot els Pallars i la Vall d’Aran. Havent dinat la neu ha començat a fer acte de presència cap a zones elevades de l’interior i de Ponent, així com l’interior de les comarques tarragonines.

El Meteocat ha emès un avís de neu per a aquesta jornada que afecta sobretot les comarques de l’interior de Tarragona i de l’interior de Lleida.

Avisos de perill pel 30 de març. Font: Meteocat

A continuació llistem un seguit d’enllaços a càmeres web i càmeres en directe que permetran seguir el minut a minut dels ruixats de neu.

Les Guilleries, Sant Llorenç del Munt o Queralbs

Al portal Meteoguilleries podem seguir en directe nombroses càmeres, tant de nuclis urbans com de zones de muntanya de l’entorn de les Guilleries, però també de Sant Llorenç del Munt, Queralbs (el Ripollès) o Cercs (el Berguedà). Algunes de les localitats des d’on podem veure’n imatges són Vilanova de Sau, Roda de Ter, Masies de Roda, Manlleu, el Pla, Tavèrnoles, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Vilalleons, Sant Hilari de Sacalm, Cercs, Queralbs o el santuari de Bellmunt.

El Montseny

El web del Càmping Montseny ens ofereix una càmera en directe del turó de l’Home des de Can Cervera, al cantó oest de la muntanya, a prop del poble de Montseny i Coll Formic.

El Berguedà i la Cerdanya

El portal MeteoQueixans permet contemplar imatges en directe de tota la plana, ja que disposa de diverses càmeres que enfoquen tant el cantó nord, Puigcerdà o el cantó del coll de la Perxa i Font-Romeu, així com la zona de Bellver de Cerdanya o la Tosa d’Alp.

El web Meteo Cadí ens ofereix dues càmeres web de la vall del Bastareny (el Berguedà), una amb imatges cap a la serra del Cadí i l’altra cap als nuclis de Bagà, Guardiola de Berguedà i el massís del Catllaràs.

Més càmeres en directe dels Pirineus

El portal web Meteo Pirineus Catalans també té un bon recull de càmeres en directe que permetran veure nevar, tot i que el Pirineu occidental serà una de les zones menys afectades per les precipitacions. Alguns indrets, fins i tot, en podrien quedar totalment al marge. Cal destacar la càmera de la Seu d’Urgell i el Cadí, així com les de nombroses estacions d’esquí.

Montserrat

El Patronat de la Muntanya de Montserrat disposa de dues càmeres en directe: una del pla del Monestir i l’altra de dalt, a Sant Joan, a una cota de 900 m. La neu emblanquinarà la serra probablement a partir del migdia.

L’interior de les comarques tarragonines i les muntanyes de Prades

Aquesta zona també rebrà els efectes de la nevada, sobretot havent dinat i al llarg de la tarda. El portal Meteoprades ens ofereix també moltes càmeres web en directe. Podem observar quin temps fa, entre altres localitats, a Prades, Vilanova de Prades, el monestir de Poblet, Rojals, Montblanc, Siurana, la Riba o Lilla.

Càmeres des d’altres racons de Catalunya

Per veure imatges en directe des de qualsevol altra població de Catalunya també disposem a la xarxa de diversos portals que en recullen. Cal destacar el portal Tiempo de un Vistazo, que en recull tant de tot Catalunya com de la resta de l’estat. Les càmeres s’ordenen per províncies i per ordre alfabètic. N’hi ha moltíssimes, probablement hi trobareu la de la localitat que cerqueu!