pluja estiu

La matinada d’aquest dijous, entre les tres i les cinc, ha caigut un aiguat molt centrat a la ciutat i que ha deixat fins a 73 litres per metre quadrat al barri de Sant Andreu. Al Raval s’hi han sumat 65 l/m2 i han desencadenat algunes inundacions per manca de capacitat del clavegueram, espcialment al Poble-sec i en una zona en obres.

Aquest tipus de xàfec són més propis de la tardor, quan el mar està molt calent, després de l’estiu. Actualment, però, el mar ja es troba a 26 ºC a la Barceloneta. Això és més del que caldria esperar en un mes de juliol i ha facilitat la intensificació de la pluja en punts del litoral.

Seguirà plovent aquest dijous?

Els models meteorològics preveuen encara restes d’inestabilitat al llarg d’aquest dijous, encara que la part més activa de les precipitacions ja ha passat. Al matí encara pot caure algun ruixat arran de mar i a la tarda seran més probables a les comarques de l’interior, especialment del nord-est. La intesitat s’espera inferior a la de la resta de dies d’aquesta setmana.

La temperatura ha baixat de forma clara i si dimecres es va arribar fins als 30 ºC a Barcelona, aquest dijous els valors més alts seran d’uns 26 ºC. Els valors mínims han reculat fins a tres graus, respecte els d’ahir. Són valors de luxe per trobar-nos en plena canícula.

Temperatura mínima 16/07/20

A partir de divendres, però sobretot el cap de setmana, els termòmetres tornaran a enfilar-se, però sempre amb valors propis per a l’època, sense cap calorada a la vista.