Lògic

és un arxiu cultural que planteja qüestions universals. Com s’està pensant ara i aquí? Quins són els punts de vista més interessants que ens poden oferir els creadors contemporanis? Quan busquem respostes a les grans preguntes, el més lògic és acudir a l’art.
L’estrena del primer episodi de la sèrie, dilluns 8 de maig a les 22.20 h, estarà dedicat a les dades massives. Què estem cedint cada vegada que instal·lem una app i fem clic a “acceptar”?
Les nostres vides circulen per la xarxa sense que en siguem conscients. Què comprem, què ens agrada, on vivim… Les dades són una matèria primera molt valuosa: els científics les fan servir per investigar, els artistes, per explicar històries, i les empreses, per augmentar les vendes. És el mateix fer servir el big data per planificar una ciutat que per personalitzar la propaganda electoral que ens arriba?

Lògic ens proposa aprendre a detectar la presència de les dades a les nostres vides, l’ús que se’n fa i els seus perills amagats. Google sap qui som, ara ens toca a nosaltres saber qui és Google.