“La gent comentava que veia gent pel carrer sense mirar la pantalla constantment i parlant els uns amb els altres.” Així ha descrit Marc Masip les escenes que es van produir ahir a la nit, durant les hores en què va deixar de funcionar el WhatsApp. En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el psicòleg i director de l’Institut Desconnecta ha dit que un 77 % de la població de l’estat espanyol té addicció al telèfon mòbil.

Durant almenys dues hores, dimecres a la nit els usuaris de la popular aplicació de missatgeria no van poder enviar ni rebre cap missatge. Per Marc Masip, la situació viscuda ha evidenciat que “tenim un problema” perquè “sense cap mena de dubte tenim addicció al WhatsApp“. Segons el director de l’Institut Desconnecta, “els addictes al WhatsApp van patir una gran síndrome d’abstinència“.

Per parlar d’addicció, però, segons Masip cal que s’observi “un canvi de conducta en àmbit professional, personal o familiar”. Segons les seves dades, “des d’un parell d’anys ençà la gent ha començat a adonar-se que té un problema“, diu, perquè “tenim llista d’espera”. I afegeix: “Crec que anem a menys perquè hem arribat a un límit molt alt en què tothom està permanentment connectat i això ens genera molta ansietat i nerviosisme.

Escolteu-ho aquí: