El procediment per participar en la gimcana literària barri&llibre  de betevé era ben senzill: s’havien de resoldre dues pistes per trobar l’amagatall de cada lot de llibres  als 73 barris de la ciutat. Si els guanyadors a més, penjaven una autofoto amb el botí a les xarxes socials, entraven en un sorteig de premis.

La Laura Rincon, usuària de Twitter @gimonpin, participava per segon any en el concurs i va trobar el lot de  llibres al barri de la Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó.  Juntament amb la seva parella es van endur el primer premí, una bicicleta. “Ens hem trobat molta gent participant-hi, tothom estava entusiasmat i tenien moltes ganes”, explica Rincon.

Al mateix districte, però al barri de Sant Genís dels Agudells, la Núria,  @happynuria,  va localitzar els seus llibres i es va endur un llibre electrònic com a regal de segon premi. El tercer i últim va ser per a la Rosa Maria, usuària a Twitter @criser5, que va respondre correctament les pistes i va localitzar el llibre al barri de Sants-Badal, al districte de Sants-Montjuïc.

Un total de 3.000 persones van participar en l’edició d’enguany del barri&llibre  i fins a 9.000 persones van consultar les pàgines de Sant Jordi de beteve.cat. En cadascun dels 73 barris hi havia amagat un lot de dos llibres, un  per a adults i un altre de literatura infantil o juvenil. En aquesta edició hi han participat 59 editorials, que van fer  arribar a betevé les principals novetats d’aquest Sant Jordi.

Els punts del barri&llibre, objecte de col·leccionista

De cara a la segona edició del barri&llibre, betevé va repartir punts de llibre per biblioteques, centres cívics i museus de la ciutat amb les instruccions per participar en la gimcana. Si bé l’any passat estaven decorats amb motius de la llegenda de Sant Jordi, enguany se n’han fet amb imatges dels 73 barris de la ciutat. Els col·leccionistes de punts de llibres han fet mans i mànigues per aconseguir-los tots. La Roser Olmo va aconseguir els dos que li faltaven visitant les instal·lacions de betevé.