Un personatge arriba a un indret de Barcelona on s’ha d’esperar cinc minuts. Durant aquesta estona, el protagonista s’adona que al seu voltant passa alguna cosa que surt de la normalitat. És el punt de partida de cadascun dels capítols de ‘5 minuts tard’, una sèrie creada per un grup d’estudiants d’audiovisuals de la Universitat Pompeu Fabra. Una de les integrants de l’equip de la sèrie, la Clara Renau, explica que les trames s’inspiren “en alguna experiència que nosaltres mateixos hem viscut, i que després acabem deformant o estirant”.

Allò que va començar com un treball de classe, va participar al concurs de micromecenatge del programa de betevé ‘Tube d’assaig’, i va acabar rebent 2.270 euros. Un pressupost que ha permès als sis estudiants —que actualment ja han acabat la carrera— crear set episodis més i donar-los a tots el format de sèrie web que transcendeixi l’àmbit universitari i vegi la llum en altres pantalles. Una circumstància que, per a Renau, suposa “tenir més responsabilitat, perquè ja no és un treball de la universitat”, explica, “això acabarà a la televisió”, concreta.

La Maria Teresa Garcia, una altra membre de l’equip, detalla que “la base d’un bon capítol d’una websèrie és un bon guió, que tingui ‘punch'”. Aquests ingredients són els que han fet particular aquesta sèrie, a banda de l’enginy. Garcia argumenta que “és possible fer una cosa que estigui bé sense tenir un pressupost milionari, però es poden fer coses molt ben fetes des de la humilitat.”

‘5 minuts tard’ s’emet cada diumenge, a les 21.55 h, en el programa ‘Tube d’assaig’ de betevé.