Dins del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb el Parc Científic de Barcelona han posat en marxa el BCN Health Booster. Un accelerador d’empreses que estan investigant entorn la salut i que disposa d’un milió d’euros per a l’impuls

11 empreses seleccionades

Un programa de tres anys durant els quals les 11 empreses seleccionades tenen bonificacions pel lloguer dels laboratoris del Parc i suport per créixer gràcies a la col·laboració amb Barcelona Activa i el Biocat. Empreses creades per investigadors i que ara busquen la manera de tirar endavant el seu projecte empresarial.

Durant el primer any, les empreses d’aquest accelerador reben un 80 % de bonificació del lloguer, el segon any un 40 % i el tercer d’un 20 %. A la vegada, s’ofereixen acompanyaments personalitzats i formació en tot allò que necessitin per crear els projectes empresarials. 

Per Maria Terrades, directora Parc Científic de Barcelona “Tota empresa que comença necessita molta ajuda, però una empresa que treballa en l’àmbit de les ciències de les salut en necessita molt més. Per començar, necessita uns laboratoris que no són fàcils de trobar i una sèrie de serveis que els ajuden a tirar endavant la seva recerca. Aquí oferim tots els serveis que una empresa d’aquest tipus necessita”

Un cop passats els tres anys, les empreses podran quedar al Parc, però sense bonificacions. En el sector de la investigació de la salut és molt important que les empreses busquin també suport del sector privat i aixequin capital per tirar endavant el projecte. 

Al Parc Científic treballen 3.000 persones

Des del mes de gener les empreses s’han anat instal·lat al Parc Científic, on treballen prop de 3.000 persones vinculades a la ciència i a la investigació.

En Xavier Marín és fundador i CEO Dan*na, Artifical Nature i va començar a desenvolupar un bioplàstic al Campus Vall d’Hebron per la regeneració de cartílags. Ara s’han instal·lat dins l’acceleradora d’’empreses. 

Xavier Marin fundador i CEO Dan*na, Artifical Nature: “Aquesta acceleradora ens permet entendre quines són les regnes de joc, entendre quins són els actors que ens ajuden a treballar d’una forma més eficient i, a la vegada, ser més competitius


Mimark també és una empresa que sorgeix de l’Instiut de Recerca de la Vall d’Hebron i que just comença a instal·lar-se al Parc. Un empresa que vol revolucionar el diagnòstic ginecològic amb la creació d’un test per millorar la detecció del càncer d’endometri.

Maria Rigau, cofundadora i CEO Mimark: “És un privilegi estar en un entorn com el Parc Científic de Barcelona acompanyats de tantes altres empreses que han passat per processos similars als nostres permet que puguem interaccionar i resoldre molts dubtes que ens trobem i que ens trobarem en el futur”


El sincrotró ALBA: el gran germà de la ciència

La major infraestructura científica de l’estat funciona 6.000 hores l’any emetent la llum del sincrotró, que permet analitzar la matèria atòmica i molecular