Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona,

ens ha rebut en aquesta centre d’art municipal per explicar-nos com s’han adaptat a les exigències de cura i higiene per poder reobrir amb la seguretat que als seus entorns no es propagarà el covid-19.

Els visitants han de dur mascareta en tot moment, les taquilles estan tancades i es demana a la gent que porti motxilles i bosses al pit, han de posar-se gel hidroalcohòlic abans d’entrar a la primera sala i tot el recorregut està senyalitzat perquè la gent no es creui. A més, han reduït l’aforament a una quarta part, de manera que de cada quatre persones que entrarien habitualment, ara només en deixen entrar a una.

El preu de les entrades s’ha reduit a la meitat —7 euros— per animar el públic local a visitar-lo. De fet, el Picasso és un dels museus que habitualment té una proporció més gran de públic estranger, de manera que amb un estiu amb pocs turistes a la ciutat de ben segur que les entrades no es vendran al ritme de sempre. La gran part del públic habitual d’aquest museu és dels Estats Units, concretament, un 24 %.

L’exposició temporal que hi havia al museu quan van haver de tancar era una que explorava la relació entre Picasso i Paul Éluard, i que ara estan embalant i transportant perquè properament podrà veure’s a París.

Les promocions per incentivar la venda d’entrades és una fórmula que a la Fundació Brossa, veïna del Museu Picasso, no li servia per encarar la reobertura, ja que des de sempre és d’entrada lliure. Però, justament, no dependre de la taquilla i no ser un centre d’art de masses els dona la llibertat de no haver d’acotar l’aforament.

El que sí han hagut d’ajustar és l’espai visitable, perquè al pis de dalt hi ha punts de consulta bibliogràfica que ara romandran tancats, i també han hagut d’escurçar els dies d’obertura al públic per tal d’esmorteir les despeses extraordinàries derivades de la neteja extra de l’espai, unes “desinfeccions periòdiques amb una regularitat que fins ara no fèiem”, explica Maria Canelles, responsable de projectes expositius i programació a la Fundació Brossa. Ara obren de dijous a diumenge de 16 a 21 h.

L’exposició que tenien quan va esclatar la pandèmia estava dedicada a la mèdium i artista Josefa Tolrà. S’havia de cloure el 31 de maig però l’han prorrogat fins a finals d’octubre.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a