L’any 2011 els veïns del barri de la Bordeta van ocupar una nau de l’antic recinte fabril de Can Batlló per reclamar l’inici de la transformació d’aquesta gran zona en un espai d’equipaments per al barri i la ciutat.

Després d’anys de lluita han aconseguit firmar un conveni de cessió de 50 anys perquè els veïns puguin gestionar una zona de més de 13.000 metres quadrats (de les prop de nou hectàrees de tota la zona) per fer-hi els equipaments que el barri de la Bordeta necessita.

Autogestió veïnal

Actualment, els veïns ja gestionen una part d’aquesta immensa zona on han fet una biblioteca, un auditori i on cada any celebren més de 250 activitats. Joan Costa, de la Plataforma Can Batlló, explica que “aquest 2020 s’hauria d’haver pressupostat una partida econòmica per rehabilitar una nau actualment abandonada per ampliar els espais veïnals. No s’ha pressupostat res!”.

Els veïns asseguren que si no es compleixen els acords d’inversió pactats “no ens quedarem callats i organitzarem mobilitzacions. La Bordeta no té equipaments i aquests són molt necessaris des de fa anys”.

Costa assegura que “l’única cosa que s’ha fet és l’escola municipal d’audiovisuals EMAV. Encara han de començar les obres de construcció del futur Parc de la Bordeta i l’arxiu municipal”. Uns veïns que pensen continuar lluitant perquè aquest antic recinte tèxtil i industrial es converteixi en un espai per a tots els veïns del barri i també de tota la ciutat.