Barcelona és una ciutat cultural on podem trobar una gran quantitat de museus, alguns dels quals són força inèdits. Un dels més curiosos està situat al número 88 de la Rambla, el Big Fun Museum. Dividit en dues plantes i set sales temàtiques diferents, està molt allunyat de la idea clàssica on el visitant és un observador. Un cop travessades les portes, el públic es converteix en protagonista i les obres no són més que l’excusa per tornar a connectar amb el nostre infant interior.

Es mira però NO sí es toca  

Una de les sales on aquesta interactivitat es fa més palesa és la Casa del Gegant, un espai on s’exposen diferents objectes quotidians amb la particularitat que la seva mida s’ha exagerat fins al punt que ens sentim com una formiga.

A la Casa del Gegant, està completament permès tocar els objectes, ja sigui agafar un descomunal desembussador tres vegades més gran que una persona o seure d’un salt en una enorme cadira que perfectament podria haver estat part del mobiliari del llegendari gegant Goliat.Un gran pati d’esbarjo on els més menuts poden emular les aventures de les joguines de ‘Toy Story’ o la rata Remy de ‘Ratatouille’ (inclòs un tros de formatge de la mida d’un cotxe, del qual es pot sortir pels forats).


Un lloc ideal per fer “selfies”

Si bé a la gran majoria de museus és permès fer fotografies, sempre que sigui sense flaix per no destorbar la resta de visitants, o espatllar les obres en el cas dels quadres pictòrics, al Big Fun Museum s’encoratja a fer servir la càmera com una eina més de l’experiència. Juanma Olmedo, responsable del Big Fun Museum defineix l’espai com “un museu interactiu on la gent ve a passar-ho bé i a fer-se fotos.”

De fet la sala Sweet Museum (“museu del dolç”) està dissenyada amb la finalitat de fer-se “selfies” per poder pujar a les nostres xarxes socials. Hi trobem un unicorn pelut de color rosa, una paret coberta de rosquilles, estàtues de caramels o un parell de gronxadors de cotó de sucre que fan la delícia dels instagramers.


Rècords i meravelles

La sala preferida dels amants de les curiositats més inversemblants és la dels rècords Guiness i és que no és el mateix llegir que l’home més alt de la història feia dos metres amb vuitanta-cinc centímetres, que posar-se al costat d’una reproducció seva a mida real. Aparcar a Barcelona normalment és un problema, però no per a les persones que van comprar el cotxe més petit del món, que ens arriba a la cintura. I si bé la frase “tenir el cor en un puny” està pensada amb l’òrgan del cos humà al cap, perd definitivament tot el seu sentit quan observem la reproducció del cor d’una balena blava, tan gran com una habitació.

El museu de les curiositats

La part més ortodoxa del museu és la galeria d’art amb reproduccions de la ‘Gioconda’ o el ‘Crit’. Això sí, fetes amb fruites i verdures. Perquè aquí, l’essència és agafar quelcom normal i donar-li la volta, cosa que fan literalment amb la sala de la casa a l’inrevés, on es poden visitar totes les habitacions d’una llar que desafia les lleis de la gravetat


Per completar l’experiència ens podem relaxar a la piscina de boles, meravellar-nos davant d’un laberint de miralls inspirat en ‘Alícia al país de les meravelles’ o descarregar adrenalina en una mena de passatge del terror. Un lloc per deixar-nos endur i oblidar per uns moments el trasbals de la ciutat. Una proposta, per venir a jugar.