Johnny Tarradellas ha estat rumber i productor musical. “Sis generacions han passat per les meves mans”, assegura, i ell, que va néixer al carrer de la Cera, al bell mig del Raval, se cita amb la Brigitta Lamoure al carrer d’en Santcliment, on hi havia el bar d’en Toni, El palmero del Peret.

Unn bar que va ser el lloc on Tarradellas va aprendre a tocar la guitarra i era punt de trobada dels més rumbers de la ciutat. “Jo vaig néixer rumber, vaig prendre el biberó entre rumbes, com deia el Peret, indica.

Els inicis amb Peret

Tarradellas va començar a rumbejar amb Peret als 14 anys. “Ens coneixíem de tota la vida. M’asseia als genolls i com que jo era molt grosset em feia: ‘Al Corte Inglés avui fan rebaixes en ensaïmades farcides‘, i em feia agafar unes enrabiades!”, recorda.

Los Amaya i el Chacho també formaven part d’aquells assidus al bar d’en Toni, i per a Tarradellas “la rumba catalana és una manera de viure. Ells no és que ho volguessin, però eren diferents”.


Honorar els patriarques

Si bé assegura que està content perquè la rumba segueixi sonant, indica que li sabria “molt de greu” que els nous rumbers perdessin les arrels del gènere i no sabessin qui va crear la rumba catalana ni els honoressin.

A més, està fundant el Museu Virtual del Poble Gitano i dona suport al Gimnàs Social Sant Pau, “una institució i un referent del barri”, en totes les accions que es fan per salvar del desnonament aquest epicentre de solidaritat.

La Família Barris
La Família Barris