(ACN) L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona acull a partir d’aquest dimecres a la seva sala d’exposicions La vitrina del document del mes, un espai en què mensualment s’exposarà una peça original destacada dels seus fons. Fins ara, la iniciativa es feia només de forma virtual i, ara, els documents s’exposaran en una vitrina de gran format instal·lada a la sala d’exposicions del vestíbul de la Casa de l’Ardiaca. Anirà acompanyada d’uns textos explicatius en tres idiomes. L’objectiu és “donar a conèixer la riquesa i varietat” dels fons documentals custodiats.

L’artista Josep Bartolí inicia el cicle

El cicle s’inicia amb quatre dibuixos originals de Josep Bartolí (Barcelona, 1910 – Nova York, 1995) durant el seu pas pels camps de concentració a França després del final de la Guerra Civil. L’obertura al públic de la nova vitrina coincideix amb la visita a Barcelona de George Bartolí, nebot de l’artista, i Françoise Roux, directora del Memorial del camp de Ribesaltes, institució que prepara una exposició monogràfica dedicada a Josep Bartolí.


Una edició del ‘Quixot’ o les muralles medievals

Entre els documents originals que l’arxiu exposarà al públic durant els pròxims mesos s’inclou la correspondència privada entre Narcís Oller i Emilia Pardo Bazán (coincidint amb la celebració del centenari de la mort de l’escriptora gallega) o una edició extraordinària del ‘Quixot’, de Miguel de Cervantes, editada a Barcelona. A més, també hi ha previst exposar la col·lecció d’exemplars del diari ‘El Noticiero Universal’, que l’arxiu ha digitalitzat íntegrament, i documentació inèdita sobre la construcció de les muralles medievals del Raval durant la segona meitat del segle XIV.