La història d’una addicció

En Pere és un empresari mallorquí que viu a Barcelona. Des de fa anys que va tenir el primer contacte amb la cocaïna i des d’aleshores aquesta substància li ha condicionat la vida.

”Al principi em donava seguretat, eufòria i em servia per a no pensar en els problemes.”

Pere, usuari Projecte Home familia barris
En Pere participa de les teràpies de grup de Projecte Home

Fins que va arribar un moment en què en Pere va veure que la seva vida només donava voltes entorn de la cocaïna. La vida d’en Pere s’havia trencat i s’allunyava dels seus objectius. Només treballava i consumia.

”Era una vida que no em portava enlloc i que no em donava felicitat.”

Finalment en Pere va reconèixer que tenia un problema i va demanar ajut a Projecte Home. Una associació sense ànim de lucre que ajuda a superar tot tipus d’addicions. Des de fa una mesos assisteix dos cops per setmana a una teràpia nocturna a la seu que aquesta entitat té al barri de la Font de la Guatlla. Allà, acompanyats d’un terapeuta, es reuneixen en grup de persones per explicar les dificultats, angoixes o conductes positives que han tingut durant la setmana. Un espai on tots són lliures d’expressar els seus sentiments i on reben en tot moment l’assessorament d’un terapeuta.

Projecte Home

Es tracta d’una associació que va néixer l’any 1995 i que des d’aleshores ha atès més de 22.000 persones en la lluita contra les addiccions. La directora del Programa de Reinserció de Teràpies Nocturnes, Neus Canals, ens ha explicat que molts dels usuaris arriben amb la vida trencada. Assegura que han perdut la família i les amistats i que arriben amb un nivell baix d’autoestima. Des de l’associació ajuden a través de teràpies grupals o individualitzades a superar les addicions i, sobretot, a recuperar la vida dels seus usuaris. Superar una addicció no és fàcil, però asseguren que molts acaben superant-la i, en definitiva, recuperant una vida perduda.