Samara Joy

Els primers minuts del programa són per recordar que fa 105 anys que va néixer Dizzy Gillespie, una figura fonamental en el naixement del jazz modern. Trompetista, compositor i arranjador excel·lent, i també una persona extravertida i bromista. No deixem la trompeta perquè Wynton Marsalis, segurament el músic de jazz viu més famós del planeta, arriba als 61 anys. Escoltem la Jazz at Lincoln Center Orchestra, que ell dirigeix.

Seguim amb les aventures musicals del matrimoni format per Mary Clayton i Curtis Amy, que van compaginar les seves carreres de cantant i saxofonista respectivament, amb la feina de músic d’estudi, que els va fer gravar per a figures del pop-rock com The Doors, The Rolling Stones o Carole King, entre molts altres. Nosaltres els escoltem, òbviament, en el seu vessant jazzístic.

Repassem dos dels plats forts del Festival Internacional de Jazz de Barcelona que actuen d’aquí a pocs dies: la veu preciosa de Samara Joy i la proposta de jazz íntegra del quartet de Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride i Brian Blade. I Acabem amb el disc que va donar visibilitat a un instrument gairebé oblidat en aquell moment, el saxo soprano. El signa John Coltrane i es titula ‘My favorite things’.

Escolta el programa aquí: