Els cinemes Boliche han acollit la presentació de ‘Jusqu’ici, tout va’, òpera prima de l’actor Francesc Cuéllar. Un llargmetratge de 66 minuts rodat amb tan sols 15.000 euros de pressupost que va merèixer una menció especial i elogis d’alguns crítics en la darrera edició de l’Atlàntida Film Fest de Mallorca.

La cinta és un joc metacinematogràfic en què els protagonistes, el mateix Francesc Cuéllar i l’actriu Lola Marceli, fan de director i actriu en un rodatge accidentat. Hi ha poc pressupost i el temps s’esgota. Per acabar-ho d’adobar, la Lola demana reunir-se amb el Francesc per comunicar-li que no pensa fer l’escena del nu planificada. Un trasbals, perquè el Francesc confiava plenament en ella, a qui fa temps que coneix.

Presentació de ‘Jusqu’ici, tout va’ als cinemes Boliche

Honestedat i èxit

Inevitablement, el tema remet al moviment #Metoo, per bé que no era la intenció de Cuéllar, més preocupat a explorar la condició de l’artista i la dificultat que suposa ser coherent com a creador. “La idea era treballar des del concepte d’honestedat. Què és l’èxit i quins ideals persegueixes quan fas una feina, quin tipus de producte o d’artista vols ser: el que realment vols ser o el que se suposa i està establert que has de ser?”, qüestiona Cuéllar.

A més de Cuéllar i Marceli, són intèrprets del film Anna Pérez Moya, Alejandro Bordanove, Mariantònia Salas, Hodei Arrastoa i Àurea Márquez. El títol ‘Jusqu’ici tout va’ està copiat d’una frase de la pel·lícula ‘L’odi’ (‘La haine’), de Mathieu Kassovitz, i fa al·lusió a un aterratge forçós, en aquest cas el del dissortat rodatge. El film arriba a sales el 4 de novembre.