(ACN) El Palau Sant Jordi ha aplegat aquest dissabte al vespre un dels concerts més esperats de l’any: el d’Antònia Font. El grup mallorquí ha desfermat l’alegria dels 15.000 assistents, que han corejat a ple pulmó els seus grans èxits com ‘Alegria’, ‘Batiscafo Kattiuscas’ o ‘Me sobren paraules’ com si no hagués passat el temps. Durant més de dues hores, els galàctics han anat enllaçant una cançó rere l’altre gairebé sense pausa, com si tinguessin pressa per incloure les peces més destacades del seu extens repertori. Segons el seu líder i guitarrista, Joan Miquel Oliver, amb aquesta actuació el quintet arriba al “punt culminant” de la seva carrera després de vuit anys de silenci. L’any que ve tenen previst fer sis concerts més, encara sense data.

Passat i present del grup han congeniat bé en el primer directe de la banda al Palau Sant Jordi. Els mallorquins han fet parada al seu darrer treball, ‘Un minut estroboscòpica’, i han obsequiat el públic amb els millors moments del seu extens cançoner, amb referències obligades als seus cims compositius, com ara ‘Clint Eastwood’, ‘Wa yeah!, ‘Bamboo’, ‘Vitamina Sol’, ‘Alpinistes-Samurais’ o ‘Calgary 88’.

“Ha superat totes les expectatives”

Entre el públic hi havia tant gent que els seguia de revetlla en revetlla als seus inicis, com joves que no els havien vist mai en directe i que els havien descobert pels seus pares. Minuts abans del concert, alguns assistents han expressat a l’ACN el que esperaven viure a l’interior de l’estadi. La Maria, una jove que va conèixer el grup a través de la mare, s’esperava cançons antigues i més noves: “Tocaran una mica de tot”. L’Alba, en canvi, ha celebrat poder anar al concert amb les seves filles, a qui ha dit que els fa “molta il·lusió”. “Fa anys que els seguíem quan érem molt joves i les nostres filles, per desgràcia, encara no els havien pogut veure en directe”, ha explicat.

El d’aquest dissabte no ha sigut el primer concert d’Antònia Font d’en Joaquim, que ha detallat que ja els va veure fa uns anys quan van tocar al Gran Teatre del Liceu, del qual en guarda “un record espectacular”. Per això, s’ha mostrat “supercontent” del retrobament del grup “i de poder veure’ls en directe”. També la Júlia ha dit que ja els havia vist abans “fa potser 10 anys tranquil·lament” a la Festa Major de Terrassa, per la qual cosa l’espectacle al Sant Jordi li fa “il·lusió”.

A tots ells, Oliver els ha agraït haver “seguit treballant en silenci per mantenir la flama d’Antònia Font” i fer-la créixer “molt més”. “El millor dels escenaris que m’havia imaginat era omplir el Palau Sant Jordi”, ha celebrat. Hi ha coincidit en declaracions a l’ACN el vocalista, Pau Debon, que ha assegurat “exultant” que el retrobament ha “superat totes les expectatives”. “Sabíem que hi hauria gent, però aquesta rebuda tan intensa no l’esperàvem”, ha resumit.