Després de tres edicions cancel·lades per la covid-19, l’associació de músics del metro recupera les proves de nivell que feien un cop a l’any. L’objectiu és comprovar que els participants compleixen amb uns estàndards de qualitat i que siguin adequats per al metro: “Que no destorbin el passatge, que sigui una música adient, tot això es controla a l’examen que fem”, especifica la presidenta de l’entitat, Beatriz Fernández, en una entrevista al programa ‘Via 15’.

La pandèmia va suposar una aturada total de l’activitat d’aquests professionals durant mesos. Un cop passada l’etapa de confinament estricte, van poder tornar a tocar als passadissos del suburbà i, de mica en mica, van anar guanyant més espais, a mesura que els protocols s’anaven relaxant. El permís per fer les proves d’aptitud, no obstant això, no es va concedir per a aquest 2022, però sí que s’ha autoritzat per al 2023. Tot i que encara s’ha de concretar la data, serà durant el mes de març al vestíbul principal de l’estació d’Universitat.

Es recupera el festival anual

També es recupera el festival anual dels músics del metro, una mostra gratuïta de les diferents propostes musicals que poden trobar-se als vestíbuls i passadissos del suburbà. En aquest cas, l’associació sí que té data tancada: serà el 17 de desembre, també a Universitat.

Moment de la darrera prova de nivell que es va fer als músics del metro, l’any 2019

Aquesta iniciativa vol apropar els músics als usuaris d’aquest mitjà de transport públic, així com donar a conèixer la feina de l’entitat. “A vegades la gent pensa que estem allà perquè ens han pagat un sou o perquè estem pidolant, i no és ni una ni l’altra, som aquí perquè tenim un espai que hem pogut aconseguir per fer el nostre ofici, el que sabem fer”, aclareix la presidenta d’aquesta agrupació.

Els músics del metro estan organitzats, tenen graelles amb horaris, calendaris i normes establertes per garantir la rotació de tots els participants pels 42 punts habilitats a la xarxa de metro. “Tenen un carnet, paguen una quota a l’any i estan totalment organitzats, no són qualsevol persona, això també dona tranquil·litat”, explica Fernández.