B. B. King, Albert King i Freddie King

Jazzit’ dedica la primera part del programa a buscar els equivalents jazzístics dels tres Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar, que formen un triumvirat monàrquic que, després de 2.000 anys, no sembla que vulgui abdicar.

El rei indiscutible, únic i insubstituïble del gènere és Louis Armstrong, que s’encarrega d’obrir el nostre temps. Però, per trobar un autèntic triumvirat, hem anat al terreny del blues: B. B. King, Albert King i Freddie King porten amb orgull i convicció aquest cognom regi.

Tornem a la quotidianitat per celebrar el primer centenari del naixement de Max Roach, un bateria i percussionista que va tenir un paper molt important en l’inici del bebop i del jazz modern en general. Continuem amb Horace Silver, un pianista de la seva generació que va centrar els seus esforços musicals en el hardbop.

Acabem amb dos saxofonistes tenors que visitaran el club Jamboree de Barcelona. Un és jove i català, Gorka Garay, que presenta disc; i l’altre és veterà i nord-americà, Scott Hamilton, que sempre té la càlida benvinguda del públic local quan ens visita.

Escolta el programa, aquí: