Quan van començar les obres de remodelació del Mercat de Sant Antoni els arquitectes no s’imaginaven tot el que hi acabarien trobant. Els treballs van deixar al descobert restes arqueològiques que permeten fer un recorregut que abasta des de l’època romana fins a l’Eixample de Cerdà. Per revalorar i contextualitzar tots aquests elements s’instal·laran vuit plafons interpretatius a les diferents entrades del Mercat de Sant Antoni en què es veurà l’evolució de la ciutat des de la seva fundació fins ara.

S’explicaran dos elements excepcionals, com són el Baluard i la contraescarpa, exemples de l’arquitectura defensiva dels segles XVI i XVII  i el tram original de la via Augusta, principal via de comunicació en l’època de la fundació de Barcino, cap a finals del segle I aC.

Els plafons també aprofundiran en el que és pròpiament l’edifici del mercat, un exemple de l’arquitectura del ferro. Inaugurat el 1882 va ser el primer mercat d’aliments cobert de Barcelona construït fora del recinte emmurallat. La senyalització estarà a punt per veure’s a partir del 17 de setembre.