Ja la trobàvem a faltar! La nostra analista de tendències, l’Alba Riera, ens porta aquesta vegada un fenomen que no és nou, però que se’ns ha fet més present les darreres setmanes. Parlem de l’”adultisme”, o la discriminació al jovent pel simple fet de ser joves. “Ja ho entendràs quan creixis”, o “us queixeu per tot” són algunes de les coses que ens han acostumat a dir. Li dirien el mateix a Justin Bieber o Miley Cyrus? Amb l’Alba, intentem anar fins al centre de tot plegat… Com ens agrada una bona dosi d’anàlisi sociològic! 

Potser per somniar un món on tots aquests temes no existeixin, la il·lustradora Genie Espinosa acaba de publicar la seva primera novel·la gràfica, ‘Hoops’, en què planteja un món utòpic ben curiós. Un món prou desitjable, cal dir. I un món en què  la música també hi té presència: des de The Doors al “neo-perreo” de Ms Nina o Tomasa del Real. Però l’univers, musical i extramusical de la Genie, és encara més ampli, i el descobrim més a fons amb la seva visita!

I d’històries musicades va la cosa: també connectem amb l’Eguala, de qui ja fa unes setmanes que us recomanàvem el seu tema ‘Tiempos de Twindergram’, que és precisament el primer capítol del segon àlbum, que ha projectat com un disc llibre. Avui ens presenta un altre capítol, i ens desgrana el procés que hi ha darrere, el concepte, i algunes pistes de la història principal.

A més, estrenem el més nou de Jorja Smith, Chvrches i Princess Nokia, però també, amb orgull, us presentem l’últim experiment de Rigoberta Bandini i el dancehall en català de Neisha, que posa música a poemes de Santiago Rusiñol o Joan Salvat-Papasseit.

La màquina del temps, que sempre ens acompanya, aquest cop farà parades en diversos anys per repescar temes icònics de George Michael, Britney Spears o Aqua. 

Música, històries i veus joves: el pop més fresc us espera aquí, a betevé!